Ingrediënten
Method
- Fruit de sjalot in een scheutje olijffolie (niet bruin laten worden), doe de bulgur erbij, fruit een half minuutje mee, draai het vuur laag en giet heet water (uit de waterkoker) bij de bulgur tot deze ca. 1 cm onder water staat
- Draai het vuur uit, doe een deksel op de pan en laat ca. 15 minuten rusten tot het water is opgenomen. Roer de bulgur in een grote kom of schaal los met een vork en laat even afkoelen
- Meng de overige ingrediënten door de bulgur
- Breng op smaak met peper, zout, citroensap en olijfolie
- Serveer met knapperig brood met olijfolie en grof zeezout om het brood in te dippen
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
Tips:
Gebruik feta of gerookte makreel in plaats van kip
Vervang de vruchten deels door groenten (komkommer, cherrytomaten)
Couscous is een prima alternatief voor bulgur
Gevoelig voor gluten? Gebruik boekweit of gierst in plaats van bulgur