Ga terug

Groene curry met pompoen, kip en gemalen rijst

Bereidingstijd 40 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediƫnten
  

  • 1 flespompoen (ca. 500 g)
  • 4 kippendijen
  • 3 el zonnebloemolie
  • 200 g haricots verts
  • 3 el. kleef- of sushirijst
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 zakje groene curry kruidenpasta*
  • 400 ml kokosmelk*
  • 250 g Basmatirijst*

Method
 

  1. Schil de pompoen met een dunschiller. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd in stukken (in Thailand bereiden ze de pompoen met schil, dan wel goed afboenen)
  2. Snijd de kip in stukken
  3. Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een ruime pan en bak hierin de kip aan met de currypasta
  4. Voeg de kokosmelk en de pompoen toe en breng aan de kook
  5. Voeg de haricots verts toe en laat nog zo'n 10-15 minuten op middelhoog vuur sudderen totdat de groenten beetgaar zijn
  6. Verhit intussen een koekenpan en rooster hierin de kleefrijst op hoog vuur tot deze mooi bruin is.
  7. Roer voortdurend zodat de rijst niet aanbrandt
  8. Maal deze rijst fijn in de vijzel en voeg toe aan de curry
  9. Serveer de curry met verse koriander en de Basmatirijst

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade