Ga terug

Kip-Kerrie ovenschotel met Bloemkool

Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediënten
  

  • 1 bloemkool, in kleine roosjes
  • plantaardige olie of klontje boter
  • 600 gram aardappelschijfjes, voorgekookt
  • 4 stuks kipdijfilet, in stukjes
  • molen Kaapse kerriemix
  • 1 flinke prei, gewassen en in ringen
  • 1 blik Annasschijven op sap*
  • 125 gram crème fraîche
  • 100 gram gemalen kaas

Method
 

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C
  2. Breng in een pan een ruime hoeveelheid water met een snuf zout aan de kook
  3. Voeg de bloemkoolroosjes toe, kook ze beetgaar en giet af
  4. Bestrijk een ovenschaal met een beetje oiie of boter en bedek de bodem met een laagje aardappelschijfjes
  5. Maal de Kaapse kerriemix royaal over de stukjes kip(dij)filet
  6. Bak de ovenschotel in ca. 15-20 minuten goudbruin en gaarVerhit de olie in een braadpan en bak de kipstukjes rondom bruin (maar nog niet helemaal gaar)
  7. Voeg de preiringen toe en fruit ze even mee
  8. Neem alles uit de pan
  9. Vang het vocht van de ananasschijven op, laat de schijven uitlekken en snijd ze daarna in stukjes
  10. Meng de stukjes ananas met het kippreimengsel en verspreid dit over de laag aardappelschijfjes
  11. Leg hierop de bloemkoolroosjes
  12. Meng de crème fraîche met een scheutje ananassap tot een dikke yoghurtachtige saus en breng op smaak met zout en peper
  13. Giet dit mengsel over de bloemkoolroosjes, strooi er de gemalen kaas overheen en plaats de schaal in de oven
  14. Bak de ovenschotel in ca. 15-20 minuten goudbruin en gaar

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade