Ingrediënten
Method
- Verwarm de oven voor tot 200 °C
- Breng in een pan een ruime hoeveelheid water met een snuf zout aan de kook
- Voeg de bloemkoolroosjes toe, kook ze beetgaar en giet af
- Bestrijk een ovenschaal met een beetje oiie of boter en bedek de bodem met een laagje aardappelschijfjes
- Maal de Kaapse kerriemix royaal over de stukjes kip(dij)filet
- Bak de ovenschotel in ca. 15-20 minuten goudbruin en gaarVerhit de olie in een braadpan en bak de kipstukjes rondom bruin (maar nog niet helemaal gaar)
- Voeg de preiringen toe en fruit ze even mee
- Neem alles uit de pan
- Vang het vocht van de ananasschijven op, laat de schijven uitlekken en snijd ze daarna in stukjes
- Meng de stukjes ananas met het kippreimengsel en verspreid dit over de laag aardappelschijfjes
- Leg hierop de bloemkoolroosjes
- Meng de crème fraîche met een scheutje ananassap tot een dikke yoghurtachtige saus en breng op smaak met zout en peper
- Giet dit mengsel over de bloemkoolroosjes, strooi er de gemalen kaas overheen en plaats de schaal in de oven
- Bak de ovenschotel in ca. 15-20 minuten goudbruin en gaar
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade