Ga terug

Kippenpootjes met sojasaus en gebakken rijst

Bereidingstijd 25 minuten
in de marinade 30 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediënten
  

  • 4 kippenpootjes of braadsticks
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 1 el gembersiroop
  • 1 teenje knoflook
  • 4 maïskolven
  • 50 g gemalen kokos
  • 30 g gefruite uitjes
  • boter
  • verse koriander
  • 25 ml biologische Sojasaus*
  • 300 g biologische Zilvervliesrijst*
  • Kruidenmolen Zeezout chili mix

Method
 

  1. Maak een mengsel van zonnebloemolie, gembersiroop, geperste knoflook en sojasaus en marineer de kippenpootjes hierin 30 minuten
  2. Verhit een klein scheutje olie in een braadpan en braad de kippenpootjes met de marinade ongeveer 20 minuten op middelhoog vuur rondom bruin (voeg indien nodig een scheutje water toe)
  3. Bereid intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en kook de maïs in 20 minuten gaar
  4. Giet de rijst af en laat droog stomen
  5. Verhit een beetje van het vet uit de pan van de kip in een wok of braadpan en bak hierin de rijst
  6. Rooster de gemalen kokos in een droge koekenpan lichtbruin
  7. Voeg kokos en gebakken uitjes bij de gebakken rijst
  8. Serveer de kip met de gebakken rijst, de knapperige maïs met een klontje koriander-zeezout chilimix boter
  9. Garneer met wat achtergehouden koriander

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Pinotage (rood), Zuid Afrika. Fair Trade Original