Ingrediënten
Method
- Maak een mengsel van zonnebloemolie, gembersiroop, geperste knoflook en sojasaus en marineer de kippenpootjes hierin 30 minuten
- Verhit een klein scheutje olie in een braadpan en braad de kippenpootjes met de marinade ongeveer 20 minuten op middelhoog vuur rondom bruin (voeg indien nodig een scheutje water toe)
- Bereid intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en kook de maïs in 20 minuten gaar
- Giet de rijst af en laat droog stomen
- Verhit een beetje van het vet uit de pan van de kip in een wok of braadpan en bak hierin de rijst
- Rooster de gemalen kokos in een droge koekenpan lichtbruin
- Voeg kokos en gebakken uitjes bij de gebakken rijst
- Serveer de kip met de gebakken rijst, de knapperige maïs met een klontje koriander-zeezout chilimix boter
- Garneer met wat achtergehouden koriander
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Pinotage (rood), Zuid Afrika. Fair Trade Original

