Ga terug

Kokoswentelteefjes met gebakken ananas en room

Voorbereidingstijd 20 minuten
Gang lunchgerecht, Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 2 eieren
  • 8 dikke plakken oud, wit brood
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout
  • 1 el kokosrasp
  • voor de room
  • 1 el suiker
  • 1 vanileboon het merg
  • chiliflakes optioneel
  • munt optioneel
  • 1 blik Ananasschijven*
  • 200 ml Kokosmelk*

Instructions
 

  • Doe de eieren samen met de kokosmelk, gemberpoeder, kaneel, beetje zout in een kom en schep hier eventueel een beetje siroop uit het blik van de ananasschijven bij. Roer alles tot een glad beslag
  • Voor de room is het belangrijk dat de kokosmelk een avond voor gebruik in de koelkast is gezet. Door de kou ‘splitst’ de kokosmelk in een vast en waterig gedeelte. Schep voor de room de vaste kokosroom af van het waterige gedeelte en klop samen met de suiker en het vanillemerg met een mixer tot een lobbige room. De laag vaste kokosroom krijg je het beste door het blik een nacht van te voren in de koelkast te zetten
  • Snijd het brood in gelijke stukken van ongeveer 5 centimeter. En week deze kort in het beslag
  • Verwarm een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak hierin de stukken brood om en om tot ze mooi bruin zijn. Bestrijk als laatst de stukjes brood aan 1 kant met een beetje honing en draai ze nog een keer om zodat ze een mooi knapperig kostje krijgen.
  • Leg het brood op een schaal en bestrooi met de kokosrasp. Bak in dezelfde koekenpan de ananasschijven kort om en om in wat kokosolie tot ze licht gaan kleuren

Notes

Ingrediënten met* zijn fairtrade
Tip: Heb je wat kokosmelk over? Je kunt het heel handig invriezen in een ijsklontjesvorm
Trefwoord vegetarisch