Gang lunchgerecht, Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4personen
Ingredients
2eieren
8dikke plakken oud, wit brood
1tlgemberpoeder
1tlkaneel
snufzout
1elkokosrasp
voor de room
1elsuiker
1vanileboon het merg
chiliflakesoptioneel
muntoptioneel
1 blik Ananasschijven*
200mlKokosmelk*
Instructions
Doe de eieren samen met de kokosmelk, gemberpoeder, kaneel, beetje zout in een kom en schep hier eventueel een beetje siroop uit het blik van de ananasschijven bij. Roer alles tot een glad beslag
Voor de room is het belangrijk dat de kokosmelk een avond voor gebruik in de koelkast is gezet. Door de kou ‘splitst’ de kokosmelk in een vast en waterig gedeelte. Schep voor de room de vaste kokosroom af van het waterige gedeelte en klop samen met de suiker en het vanillemerg met een mixer tot een lobbige room. De laag vaste kokosroom krijg je het beste door het blik een nacht van te voren in de koelkast te zetten
Snijd het brood in gelijke stukken van ongeveer 5 centimeter. En week deze kort in het beslag
Verwarm een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak hierin de stukken brood om en om tot ze mooi bruin zijn. Bestrijk als laatst de stukjes brood aan 1 kant met een beetje honing en draai ze nog een keer om zodat ze een mooi knapperig kostje krijgen.
Leg het brood op een schaal en bestrooi met de kokosrasp. Bak in dezelfde koekenpan de ananasschijven kort om en om in wat kokosolie tot ze licht gaan kleuren
Notes
Ingrediënten met* zijn fairtradeTip: Heb je wat kokosmelk over? Je kunt het heel handig invriezen in een ijsklontjesvorm