Ingrediƫnten
Method
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes
- Verhit olie in een soeppan en fruit de uisnippers en de verse gember
- Voeg de curry kruidenpasta naar smaak toe
- Voeg de aardappelblokjes bij het kruidenmengsel
- Voeg de kokosmelk en 500-600 ml water toe en breng alles aan de kook
- Kook de soep tot de aardappel gaar is
- Pureer de soep met behulp van een staafmixer
- Bestrooi de kipstukjes met zout en voeg toe aan de soep
- Kook tot de kip gaar is
- Voeg een deel van het limoensap toe
- Voeg op het laatste moment de paksoi aan de soep toe
- Verdeel de soep over 4 grote soepkommen, besprenkel met limoensap en garneer ieder kom met een schijfje limoen
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
Vega-tip: neem een groentebouillontablet en laat de kipstukjes achterwege of vervang door vegetarische wokstukjes