Ga terug

Maaltijdsoep met zoete aardappel

Bereidingstijd 20 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediƫnten
  

  • 700 g zoete aardappelen
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 uitjes, gesnipperd
  • 2 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • 200 g kiptukjes
  • 2 limoenen, 1 geperst / 1 in schijfjes
  • 1 struik paksoi, gesneden
  • 1-2 el Rode Curry Kruidenpasta*
  • 1 blik Kokosmelk, 400 ml*
  • molen Zeezoutmix Chilipeper

Method
 

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes
  2. Verhit olie in een soeppan en fruit de uisnippers en de verse gember
  3. Voeg de curry kruidenpasta naar smaak toe
  4. Voeg de aardappelblokjes bij het kruidenmengsel
  5. Voeg de kokosmelk en 500-600 ml water toe en breng alles aan de kook
  6. Kook de soep tot de aardappel gaar is
  7. Pureer de soep met behulp van een staafmixer
  8. Bestrooi de kipstukjes met zout en voeg toe aan de soep
  9. Kook tot de kip gaar is
  10. Voeg een deel van het limoensap toe
  11. Voeg op het laatste moment de paksoi aan de soep toe
  12. Verdeel de soep over 4 grote soepkommen, besprenkel met limoensap en garneer ieder kom met een schijfje limoen

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
 
Vega-tip: neem een groentebouillontablet en laat de kipstukjes achterwege of vervang door vegetarische wokstukjes