Ga terug

Vruchtencrumble met kokosmelkroom en noten

Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Gang Nagerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • Aardbeien/frambozencompote:
  • 300 g aardbeien gewassen, zonder kroontje
  • 300 g frambozen
  • Voor de room:
  • 1 el suiker
  • 1 vanillestokje het merg
  • 1 blik kokosmelk*
  • Crumble:
  • 40 g volkorenmeel
  • 40 g bloem
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 100 g gemengde noten grof gehakt
  • 1,5 tl anijszaad

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Maak de compote door de ingrediënten in een pan aan de kook te brengen en 15 min. op half hoog vuur te laten pruttelen (houd wat vruchten achter voor de garnering. Wel af en toe doorroeren
  • Meng voor de crumble de ingrediënten, zodat er een kruimelig deeg ontstaat
  • Droog het deeg op een bakplaat ongeveer 20 min. in de oven. Schep halverwege een keer om
  • Schep de vaste kokosroom af van het waterige gedeelte en klop samen met de suiker en het vanillemerg met een mixer tot een lobbige room
  • Schep de room, de crumble (houd wat achteen de compote in laagjes in een schaal
  • Zet voor het serveren een uurtje in de koeling. Bestrooi voor het serveren met de achtergehouden crumble

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Zet het blik kokosmelk een nacht in de koelkast