Ga terug

Noedelsoep met soy ginger kip

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 maïskolven
  • 1 wortel in dunne reepjes
  • 100 g peultjes afgehaald
  • 2 tabletten kippenbouillon
  • 200 g kipfilet in repen
  • 1 flesje Soy Ginger*
  • scheutje plantaardige olie
  • zout peper
  • 2 bosui in stukken
  • 1 pak Tibetaanse Noedels*

Instructies
 

  • Breng een pan met 1 liter water aan de kook en voeg de maïskolf toe
  • Kook de maïs in ca. 15-20 minuten gaar
  • Neem de maïs uit de pan, laat uitlekken en snijd in dikke plakken
  • Voeg de bouillontabletten bij het kooknat van de maïs. Dit wordt de basis van de soep
  • Voeg de wortelreepjes toe en kook deze ca. 8 minuten.
  • Verhit ondertussen een grillpan
  • Wrijf de kiprepen in met plantaardige olie en soy ginger en bestrooi met zout
  • Grill de repen rondom bruin en neem van de grill
  • Bestrijk de maïsplakken met soy ginger en grill deze kort
  • Grill vervolgens de bosui
  • Voeg de kip en de peultjes bij de soep en kook tot ze gaar zijn
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Breng de soep op smaak met peper en eventueel nog wat zout
  • Verdeel de noedels over vier kommen en giet de hete soep erover
  • Serveer de rest van de soy ginger saus erbij op tafel

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade