Ga terug

Rijsttaart met roerbakgroenten en cassave

Bereidingstijd 20 minuten
oventijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 el olijfolie
  • 200 g hamblokjes of kip- of tofureepjes
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • ca. 800 g roerbakgroenten naar keuze
  • zout
  • peper
  • 400 g Pandan rijst*
  • 3 el Rode Curry Kruidenpasta*
  • 1 zak Cassavechips

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de hamblokjes
  • Voeg de curry toe en fruit deze even mee
  • Roer de rijst los met een vork en meng de ham-curry blokjes erdoor
  • Klop de eieren los
  • Voeg naar smaak zout bij het losgeklopte ei en meng het goed door het rijstmengsel
  • Bedek de bodem en opstaande rand van een ovenschotel met bakpapier en bestrijk het bakpapier met olie
  • Schep het rijstmengsel in de schaal en druk het met de bolle kant van een lepel stevig aan
  • Zet de vorm circa 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven
  • Verhit intussen de rest van de olie in een wok en voeg de roerbakgroenten toe
  • Pers de teentjes knoflook erboven uit
  • Wok de groenten beetgaar in de op de verpakking aangegeven tijd en breng op smaak met zout en peper
  • Stort de rijsttaart op een plat bord, snijd in punten en serveer met de groenten
  • Lekker met cassavechips

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original