Ga terug

Rijsttaart met roerbakgroenten en cassave

Bereidingstijd 20 minuten
oventijd 20 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediënten
  

  • 4 el olijfolie
  • 200 g hamblokjes of kip- of tofureepjes
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • ca. 800 g roerbakgroenten naar keuze
  • zout
  • peper
  • 400 g Pandan rijst*
  • 3 el Rode Curry Kruidenpasta*
  • 1 zak Cassavechips

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  3. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de hamblokjes
  4. Voeg de curry toe en fruit deze even mee
  5. Roer de rijst los met een vork en meng de ham-curry blokjes erdoor
  6. Klop de eieren los
  7. Voeg naar smaak zout bij het losgeklopte ei en meng het goed door het rijstmengsel
  8. Bedek de bodem en opstaande rand van een ovenschotel met bakpapier en bestrijk het bakpapier met olie
  9. Schep het rijstmengsel in de schaal en druk het met de bolle kant van een lepel stevig aan
  10. Zet de vorm circa 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven
  11. Verhit intussen de rest van de olie in een wok en voeg de roerbakgroenten toe
  12. Pers de teentjes knoflook erboven uit
  13. Wok de groenten beetgaar in de op de verpakking aangegeven tijd en breng op smaak met zout en peper
  14. Stort de rijsttaart op een plat bord, snijd in punten en serveer met de groenten
  15. Lekker met cassavechips

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original