Ingrediënten
Method
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de hamblokjes
- Voeg de curry toe en fruit deze even mee
- Roer de rijst los met een vork en meng de ham-curry blokjes erdoor
- Klop de eieren los
- Voeg naar smaak zout bij het losgeklopte ei en meng het goed door het rijstmengsel
- Bedek de bodem en opstaande rand van een ovenschotel met bakpapier en bestrijk het bakpapier met olie
- Schep het rijstmengsel in de schaal en druk het met de bolle kant van een lepel stevig aan
- Zet de vorm circa 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven
- Verhit intussen de rest van de olie in een wok en voeg de roerbakgroenten toe
- Pers de teentjes knoflook erboven uit
- Wok de groenten beetgaar in de op de verpakking aangegeven tijd en breng op smaak met zout en peper
- Stort de rijsttaart op een plat bord, snijd in punten en serveer met de groenten
- Lekker met cassavechips
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original