Ga terug

Paneng curry met Thaise baby-aubergine

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 375 g schouderkarbonade
  • 200 g Thaise baby-aubergine
  • Thaise basilicum paar takjes
  • 1 zakje rode curry kruidenpasta*
  • 400 ml kokosmelk*
  • 250 g Pandan rijst*

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Snijd het varkensvlees van het bot en daarna in stukjes
  • Zet een pan op het vuur, voeg de kokosmelk toe en laat het heet worden
  • Voeg dan de curry kruidenpasta toe en laat zo'n 8-10 minuten doorkoken onder voortdurend roeren
  • Voeg het varkensvlees toe en blijf roeren. Laat het zo'n 5 minuten garen
  • Voeg als laatste de Thaise basilicum toe en zet het vuur dan direct uit
  • Serveer met de drie kleuren jasmijnrijst

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Tip: Hoe kun je je mond blussen na het eten van hete pepers? De een zegt met een hap suiker, de ander met een hap rijst. De Thaise boerin Orapin zweert bij een snuf zout op de tong