Ga terug

Stoofpotje met driekleurenrijst

Bereidingstijd 30 minuten
stooftijd 2 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 800 g sukadelappen in dobbelsteentjes
  • klontje boter
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 100 g tomatenpuree
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 laurierblaadje
  • 400 g aardappel in blokjes
  • 400 g wortel of pompoen in blokjes
  • 400 g boontjes afgehaald en gebroken
  • bakbanaan
  • Zeezoutmix chilipeper
  • 50 ml biologische Sojasaus*
  • 1-2 el Sambal Oelek
  • 300 g Basmatirijst*

Instructies
 

  • Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met de zeezoutmix
  • Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin
  • Voeg de ui en knoflook toe en fruit even mee
  • Blus af met de sojasaus
  • Voeg de tomatenpuree, de sambal, het laurierblad, de oregano en 500 ml heet water toe en dek af
  • Laat het vlees ca. 2 uur sudderen op laag vuur
  • Kijk af en toe of er nog wat vocht bij moet
  • Voeg na 2 uur de groenten toe en stoof nog 20-30 minuten mee
  • Breng intussen een pan met een ruime hoeveelheid water met een snuf zout aan de kook en bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  • Serveer de stoofpot met de rijst en de gebakken banaan

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade