Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Stoofpotje met driekleurenrijst
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
30
minuten
min
stooftijd
2
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerechten
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
800
g
sukadelappen
in dobbelsteentjes
klontje boter
2
uien
gesnipperd
2
teentjes knoflook
geperst
100
g
tomatenpuree
2
tl
gedroogde oregano
1
laurierblaadje
400
g
aardappel
in blokjes
400
g
wortel of pompoen
in blokjes
400
g
boontjes
afgehaald en gebroken
bakbanaan
Zeezoutmix chilipeper
50
ml
biologische Sojasaus*
1-2
el
Sambal Oelek
300
g
Basmatirijst*
Instructies
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met de zeezoutmix
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin
Voeg de ui en knoflook toe en fruit even mee
Blus af met de sojasaus
Voeg de tomatenpuree, de sambal, het laurierblad, de oregano en 500 ml heet water toe en dek af
Laat het vlees ca. 2 uur sudderen op laag vuur
Kijk af en toe of er nog wat vocht bij moet
Voeg na 2 uur de groenten toe en stoof nog 20-30 minuten mee
Breng intussen een pan met een ruime hoeveelheid water met een snuf zout aan de kook en bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
Serveer de stoofpot met de rijst en de gebakken banaan
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade