Ga terug

Mango-Kokosijs met gember en five spices

Bereidingstijd 10 minuten
+ 480 minuten wachttijd 8 uur 10 minuten
Gang Nagerecht
Porties 500 ml

Ingrediƫnten
  

  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 1 rijpe mango in stukjes
  • 3 cm gember rasp
  • 1 tl five spices kruiden
  • 1 tl chili flakes
  • 270 ml kokosmelk*
  • sesamzaadjes

Instructies
 

  • Doe de room, gecondenseerde melk, mango, gember, five spices kruiden en de chili flakes in een keukenmachine en roer tot een stevig en glad mengsel. Roer de sesamzaadjes erdoor. Houd iets achter voor de garnering.
  • Schep het geheel in een afsluitbare bak. Sluit de bak goed af zet het ijs zeker 8 uur in de vriezer.
  • Haal het ijs een kwartier voor gebruik uit de vriezer en schep er mooie bolletjes van. Strooi de rest van de sesamzaadjes erover

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade
Tip: Dit recept voor mango-kokosijs is voor iedereen die van een beetje avontuur houdt. De zoete en tegelijkertijd ietwat scherpe smaak van gember in combinatie met de nootachtige sesamzaadjes, Chinese kruidenmix five spices en pittige chili flakes maakt dit ijs net even anders. Een perfect dessert voor de ijsliefhebber die niet een enorme zoetekauw is. Vind je het net te hartig? Laat gerust de chili flakes of de five spices achterwege. Dan komt de romige smaak van de kokos meer naar de voorgrond. 
Trefwoord vegetarisch