Ga terug

Vegan Tiramisu

Bereidingstijd 1 uur
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 el koffielikeur
  • 500 ml kokosyoghurt
  • 2 el suiker
  • 200 g vegan koekjes (voor extra koffiesmaak bijv. café noir) verkruimeld
  • 1 el cacaopoeder*
  • 70 ml espresso*
  • 1 blik kokosmelk*
  • 2 el cacaopoeder*

Instructies
 

  • Zet het 400 ml blik kokosmelk een nacht in de koelkast.
  • Zet espresso en laat afkoelen
  • Schep het hard geworden gedeelte van de kokosmelk in een kom en voeg 1 el suiker toe. Sla de room op met een mixer
  • Roer de rest van de suiker door de kokosyoghurt
  • Giet de espresso samen met de koffielikeur in een kom en schep de koekkruimels erdoor
  • Verdeel over 4 glazen een laag koek, een laag kokosyoghurt, een laag koek, een laag kokosroom, een laag koek en eindig met een laag kokosyoghurt
  • Strooi tot slot met een zeef de cacao over de vegan tiramisu

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Tip:
  • Om koekjes te verkruimelen kun je ze in een theedoek binden en met een hamer in stukjes slaan
Let op!
Zet het 400 ml blik kokosmelk een nacht in de koelkast
 
Trefwoord kerst, vegan, vegetarisch