Ga terug

Rijstpap met mango, citroengras en passievrucht

Voorbereidingstijd 30 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 1 l melk
  • 130 g dessertrijst
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje opengesneden
  • 1 stengel citroengras gekneusd
  • 1 citroen de schil, fijngehakt
  • 8 passievruchten
  • 1 eigeel
  • 375 g gecondenseerde melk
  • 2 takjes munt
  • 1 blikje mango*

Instructions
 

  • Breng de melk met de kaneel, vanille, citroengras en citroenschil aan de kook
  • Voeg de rijst toe en gaar de pap op laag vuur in ongeveer 30 minuten. Roer regelmatig zodat de rijst niet aanbrandt. De pap is goed als de rijst zacht is en de melk opgenomen
  • Meng ondertussen het eigeel met de gecondenseerde melk
  • Verwijder het kaneelstokje, het citroengras en het vanillestokje
  • Roer het eimengsel door de hete pap en laat in een schaal afkoelen
  • Halveer de passievrucht en verwijder met een theelepel het vruchtvlees. Snijd de mango in repen
  • Verdeel de rijstpap over 4 schaaltjes en leg daarop de passievrucht en de mango. Garneer af met wat muntblaadjes

Notes

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade.
Tip: vervang de helft van de melk voor kokosmelk van Fairtrade Original
Trefwoord vegetarisch