Voeg de havermoutmeel, het ei, het zout, de speculaaskruiden en het bakpoeder in een mengkom en roer goed door elkaar. Pureer de bananen in een aparte kom met een vork totdat ze helemaal fijn zijn. Roer de kokosmelk door de droge ingrediënten en voeg tot slot de gepureerde bananen toe. Meng daarna het beslag goed door
Verwarm een beetje (kokos)olie in een koekenpan en schep drie lepels beslag in de pan zodat er drie rondjes van gelijk formaat ontstaan. Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur in ongeveer drie minuten gaar en aan beide zijde mooi goudbruin. Herhaal dit tot al het beslag op is
Wanneer alle pannenkoekjes gebakken zijn verdeel je ze in twee stapels. Schep op iedere stapel jouw favoriete topping zoals twee eetlepels dikke yoghurt, 2 tl jam, cranberries, pistachenoten en geschaafde amandelen. Schenk er tot slot een goeie scheut honing over
Notes
Ingrediënten met* zijn fairtradeDe basis voor deze snelle pannenkoeken met banaan bestaat uit havermout, een ei, kokosmelk en 2 bananen. Binnen 15 minuten heb je deze makkelijke pannenkoekjes gemaakt. Hoe rijper de bananen zijn, hoe zoeter de pannenkoekjes worden. Gebruik daarom de meest bruine bananen die in je fruitschaal liggen. Zo ga je met deze lekkere havermoutpannenkoeken direct voedselverspilling tegen. Als topping bovenop het stapeltje havermoutpannenkoeken kiezen wij voor 2 lepels volle yoghurt, cranberries, een beetje jam met wat gehakte pistachenootjes, amandelschaafsel en honing om het af te maken. Maar mix en match volop met ingrediënten die jij lekker vindt. Zo is bijvoorbeeld de combinatie blauwe bessen, plakjes banaan, rozijnen en stukjes walnoot ook heerlijk.