Ga terug

Snelle Thaise curry met kip, paksoi en cashewnoten

Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 300 g sperziebonen
  • 300 g kip in stukjes
  • 1 stronk paksoi in stukken van +/- 2 cm
  • 3 el cashewnoten* grof gehakt
  • Thaise groene curry kruidenpasta*
  • 400 ml Kokosmelk*
  • Thaise witte rijstnoedels*

Instructions
 

  • Wok de kruidenpasta kort op hoog vuur en voeg hier de kip bij. Bak de kip al roerend in ongeveer 4 minuten mee. Voeg de sperziebonen toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg in de laatste minuut het hardere (witte) gedeelte van de paksoi erbij. Roer de kokosmelk erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de curry op laag vuur ongeveer 6 minuten sudderen tot de groenten beetgaar zijn
  • Kook ondertussen de Thaise Witte Rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Roer kort voor serveren de overige  paksoi door de curry en roer tot alles goed verwarmd is
  • Verdeel de rijstnoedels over de borden, schep hierover de curry met kip en maak het af met de gehakte cashewnoten erover

Notes

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Trefwoord curry, kip/vegetarische kipstucjes, snel