Ingrediënten
Method
- Kook de biologische pandanrijst zoals aangegeven op de verpakking
- Snipper de ui, snijd de kip en paksoi in reepjes. Houd het witte gedeelte van de paksoi apart van de groene bladeren. Hak de koriander fijn en de pinda’s grof
- Verwarm de kokosolie en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de ui en het witte gedeelte van de paksoi toe. Bak al roerend 2 minuten mee
- Schep de Thaise Gele Curry kruidenpasta erdoor en bak deze nog 1 minuut mee op hoog vuur. Blus de curry af met de kokosmelk en breng aan de kook
- Laat de curry op laag vuur ongeveer 5 minuten sudderen tot de groenten beetgaar zijn. Doe het groene gedeelte van de paksoi en de doperwten erbij en wam nog 1 minuut door
- Verdeel de rijst over de borden en schep hierover de curry. Bestrooi het gerecht met de koriander en de gehakte pinda’s
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
Tip:
- In plaats van koriander kan je ook peterselie gebruiken en probeer voor de verandering eens cashewnoten in plaats van pinda’s
- Maak ‘m vega door de kip te vervangen door vegetarische kipstuckjes
- Deze gele curry is mildpittig. Houd je van wat pit? Serveer dan met een flinke lepel Sambal Badjak