Ga terug

Thaise gele curry met kip, paksoi en doperwtjes

Bereidingstijd 20 minuten
Porties: 4
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais

Ingrediënten
  

  • 400 g kipfilet of vegetarische kipstuckjes
  • 1 rode ui
  • 1 paksoi
  • 150 g doperwten
  • 1 bosje koriander
  • 2 el pinda's
  • 1 el kokosolie om in te bakken
  • 400 ml Kokosmelk*
  • 1 Thaise gele curry kruidenpasta*
  • 300 g Pandanrijst*

Method
 

  1. Kook de biologische pandanrijst zoals aangegeven op de verpakking
  2. Snipper de ui, snijd de kip en paksoi in reepjes. Houd het witte gedeelte van de paksoi apart van de groene bladeren. Hak de koriander fijn en de pinda’s grof
  3. Verwarm de kokosolie en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de ui en het witte gedeelte van de paksoi toe. Bak al roerend 2 minuten mee
  4. Schep de Thaise Gele Curry kruidenpasta erdoor en bak deze nog 1 minuut mee op hoog vuur. Blus de curry af met de kokosmelk en breng aan de kook
  5. Laat de curry op laag vuur ongeveer 5 minuten sudderen tot de groenten beetgaar zijn. Doe het groene gedeelte van de paksoi en de doperwten erbij en wam nog 1 minuut door
  6. Verdeel de rijst over de borden en schep hierover de curry. Bestrooi het gerecht met de koriander en de gehakte pinda’s

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Tip:
  • In plaats van koriander kan je ook peterselie gebruiken en probeer voor de verandering eens cashewnoten in plaats van pinda’s
  • Maak ‘m vega door de kip te vervangen door vegetarische kipstuckjes
  • Deze gele curry is mildpittig. Houd je van wat pit? Serveer dan met een flinke lepel Sambal Badjak