Doe de eiwitten in een brandschone vetvrije kom en mix met de mixer op de hoogste stand tot het eiwit opstijft en er pieken op komen. Doe een schepje poedersuiker bij het eiwit en draai net zolang tot alle suiker is opgenomen. Herhaal dit tot alle suiker op is. Klop net zolang tot mengsel stijf en glanzend is, doe dan de azijn erbij en mix nog 2 minuten door
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hier het eiwitschuim op zodat het een beetje over de plaat is verdeeld. Verlaag de temperatuur van de oven naar 120 graden en bak de pavlova 60 minuten tot hij gaar is. De pavlova mag niet bruin worden van de buitenkant maar moet nog een klein beetje zacht en stroperig zijn vanbinnen. Zet de oven uit en laat de pavlova afkoelen terwijl hij in de oven staat
Klop de slagroom op met de vanillesuiker en het suiker
Maak de koffie/chocoladesaus door alle ingrediënten hiervoor in een steelpan aan de kook te brengen en in te laten koken tot stroperige sausdikte. Ondertussen goed blijven roeren. Laat de saus afkoelen
Leg de pavlova op een serveerschaal en sla hem met een lepel in stukken. Spatel de slagroom erdoor en leg het roodfruit erover. Bestrooi met de gehakte pistache en giet de koffie/chocoladesaus er geleidelijk overGarneer af met wat takjes munt. Eet smakelijk!