Ga terug

Chocolademousse

Bereidingstijd 10 minuten
Opstijven in de koelkast 1 uur
Gang Nagerechten
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 rijpe avocado's in stukjes
  • 2 tl citroensap
  • 30 g cacaopoeder*
  • 2 el pindakaas
  • 150-200 ml ahornsiroop
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 150 ml kokosmelk* uit de koelkast
  • 50 g pure chocolade* fijngehakt

Instructies
 

  • Pureer de avocado met citroensap, cacaopoeder, pindakaas, ahornsiroop naar smaak, kaneelpoeder en melk tot een gladde mousse (zorg dat de avocado helemaal fijn is)
  • Roer de pure chocolade door de mousse en laat het geheel een uurtje in de koelkast opstijven
  • Serveer de mousse in een schaaltje en maak af met wat extra kokosroom (kokosroom afscheppen en opkloppeof sojaslagroom en eventueel wat extra pure chocolade

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
 
Chocolademousse kun je ook zonder zuivel maken. De zachte, romige textuur komt in deze versie van eetrijpe avocado's en kokosmelk