Ga terug

Chocolademousse

Bereidingstijd 10 minuten
Opstijven in de koelkast 1 uur
Porties: 2 personen
Gang: Nagerechten

Ingrediƫnten
  

  • 2 rijpe avocado's in stukjes
  • 2 tl citroensap
  • 30 g cacaopoeder*
  • 2 el pindakaas
  • 150-200 ml ahornsiroop
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 150 ml kokosmelk* uit de koelkast
  • 50 g pure chocolade* fijngehakt

Method
 

  1. Pureer de avocado met citroensap, cacaopoeder, pindakaas, ahornsiroop naar smaak, kaneelpoeder en melk tot een gladde mousse (zorg dat de avocado helemaal fijn is)
  2. Roer de pure chocolade door de mousse en laat het geheel een uurtje in de koelkast opstijven
  3. Serveer de mousse in een schaaltje en maak af met wat extra kokosroom (kokosroom afscheppen en opkloppeof sojaslagroom en eventueel wat extra pure chocolade

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
 
Chocolademousse kun je ook zonder zuivel maken. De zachte, romige textuur komt in deze versie van eetrijpe avocado's en kokosmelk