Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Notenrol met honing
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
20
minuten
min
Oventijd
25
minuten
min
Gang
Nagerechten
Porties
6
personen
Ingredients
75
g
pistachenoten
75
g
pecannoten
75
g
amandelen
50
g
roomboter
5
el
sinaasappelmarmelade
1
sinaasappel
schoongeboend
6
el
honing*
6
plakjes
bladerdeeg
ontdooid
1
eidooier
2
el
rietsuiker*
Instructions
Verwarm de oven voor op 200°C / Ontdooi de bladerdeegplakjes
Hak de helft van de noten grof in de keukenmachine en haal ze eruit. Maal vervolgens de andere helft van de noeten fijn
Smelt de boter en sinaasappelmarmelade in een steelpan
Rasp de helft van de sinaasappelschil erboven en roer deze er met de honing en notenmengsels door. Neem de pan van het vuur
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Leg de helft van de bladerdeegplakjes op het bakpapier naast elkaar en druk de naden samen zodat het een lange plak wordt
Verdeel het notenmengsel gelijkmatig over het bladerdeeg en laat daarbij 1 cm. van de rand vrij
Kwast de rand in met eidooier en vorm een tweede rechthoek met de resterende bladerdeegplakjes
Vouw de deegplak over de notenvulling en druk de zijkanten dicht met een vork
Bestrijk de bovenkant met eidooier en maak met een scherp mes een paar inkepingen in het deeg
Bestrooi het bladerdeeg met rietsuiker en schuif de bakplaat in het midden van de oven
Bak de notenrol in ca. 25 minuten goudbruin en gaar
Laat iets afkoelen en snijd in repen
Verdeel over de bordjes en serveer met slagroom of ijs
Notes
Ingrediënten met * zijn fairtrade