Ingrediënten
Method
- Verwarm de oven voor op 200°C / Ontdooi de bladerdeegplakjes
- Hak de helft van de noten grof in de keukenmachine en haal ze eruit. Maal vervolgens de andere helft van de noeten fijn
- Smelt de boter en sinaasappelmarmelade in een steelpan
- Rasp de helft van de sinaasappelschil erboven en roer deze er met de honing en notenmengsels door. Neem de pan van het vuur
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Leg de helft van de bladerdeegplakjes op het bakpapier naast elkaar en druk de naden samen zodat het een lange plak wordt
- Verdeel het notenmengsel gelijkmatig over het bladerdeeg en laat daarbij 1 cm. van de rand vrij
- Kwast de rand in met eidooier en vorm een tweede rechthoek met de resterende bladerdeegplakjes
- Vouw de deegplak over de notenvulling en druk de zijkanten dicht met een vork
- Bestrijk de bovenkant met eidooier en maak met een scherp mes een paar inkepingen in het deeg
- Bestrooi het bladerdeeg met rietsuiker en schuif de bakplaat in het midden van de oven
- Bak de notenrol in ca. 25 minuten goudbruin en gaar
- Laat iets afkoelen en snijd in repen
- Verdeel over de bordjes en serveer met slagroom of ijs
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade