Ga terug

Notenrol met honing

Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 25 minuten
Porties: 6 personen
Gang: Nagerechten

Ingrediënten
  

  • 75 g pistachenoten
  • 75 g pecannoten
  • 75 g amandelen
  • 50 g roomboter
  • 5 el sinaasappelmarmelade
  • 1 sinaasappel schoongeboend
  • 6 el honing*
  • 6 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 1 eidooier
  • 2 el rietsuiker*

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C / Ontdooi de bladerdeegplakjes
  2. Hak de helft van de noten grof in de keukenmachine en haal ze eruit. Maal vervolgens de andere helft van de noeten fijn
  3. Smelt de boter en sinaasappelmarmelade in een steelpan
  4. Rasp de helft van de sinaasappelschil erboven en roer deze er met de honing en notenmengsels door. Neem de pan van het vuur
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  6. Leg de helft van de bladerdeegplakjes op het bakpapier naast elkaar en druk de naden samen zodat het een lange plak wordt
  7. Verdeel het notenmengsel gelijkmatig over het bladerdeeg en laat daarbij 1 cm. van de rand vrij
  8. Kwast de rand in met eidooier en vorm een tweede rechthoek met de resterende bladerdeegplakjes
  9. Vouw de deegplak over de notenvulling en druk de zijkanten dicht met een vork
  10. Bestrijk de bovenkant met eidooier en maak met een scherp mes een paar inkepingen in het deeg
  11. Bestrooi het bladerdeeg met rietsuiker en schuif de bakplaat in het midden van de oven
  12. Bak de notenrol in ca. 25 minuten goudbruin en gaar
  13. Laat iets afkoelen en snijd in repen
  14. Verdeel over de bordjes en serveer met slagroom of ijs

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade