Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise Fish 'n Chips
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
30
minuten
min
Gang
Hapjes / drankjes
Porties
4
personen
Ingredients
1
limoen
500
g
visvariatie
bijv. inktvisringen, gamba's, stevige witvisfilets
2
eierdooiers
3
ijsblokjes
110
g
bloem
zonnebloem- of arachideolie
Sambal Oelek
naar smaak
1
blikje
biologische Kokosmelk*
molen
Zeezoutmix Chilipeper
1/2
blik
Mangoschijven op lichte siroop*
4
el
Sweet Chili Saus*
cassave chips
Instructions
Maak een marinade van het sap van een halve limoen met daarin sambal naar smaak
Marineer hierin de verschillende soorten vis
Klop ondertussen een beslag van kokosmelk, de eidooiers en de bloem en breng het beslag op smaak met zeezout
Voeg de ijsblokjes toe
Laat de mangoschijven uitlekken en pureer ze
Maak van 4 el mangopuree en de sweet chilisaus een dipsaus
Dep de vis droog en haal die, wanneer de ijsblokjes gesmolten zijn, door het beslag
Verhit in een frituur- of braadpan olie tot 180 gr. Celsius en frituur hierin de stukken vis goudbruin en krokant
Laat ze uitlekken op keukenpapier
Bestrooi de vis vlak voor het opdienen met wat zeezout en serveer met partjes limoen, de dipsaus en de cassave chips
Notes
Ingrediƫnten met * zijn fairtrade