Ga terug

Thaise Fish 'n Chips

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hapjes / drankjes
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 limoen
  • 500 g visvariatie bijv. inktvisringen, gamba's, stevige witvisfilets
  • 2 eierdooiers
  • 3 ijsblokjes
  • 110 g bloem
  • zonnebloem- of arachideolie
  • Sambal Oelek naar smaak
  • 1 blikje biologische Kokosmelk*
  • molen Zeezoutmix Chilipeper
  • 1/2 blik Mangoschijven op lichte siroop*
  • 4 el Sweet Chili Saus*
  • cassave chips

Instructies
 

  • Maak een marinade van het sap van een halve limoen met daarin sambal naar smaak
  • Marineer hierin de verschillende soorten vis
  • Klop ondertussen een beslag van kokosmelk, de eidooiers en de bloem en breng het beslag op smaak met zeezout
  • Voeg de ijsblokjes toe
  • Laat de mangoschijven uitlekken en pureer ze
  • Maak van 4 el mangopuree en de sweet chilisaus een dipsaus
  • Dep de vis droog en haal die, wanneer de ijsblokjes gesmolten zijn, door het beslag
  • Verhit in een frituur- of braadpan olie tot 180 gr. Celsius en frituur hierin de stukken vis goudbruin en krokant
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier
  • Bestrooi de vis vlak voor het opdienen met wat zeezout en serveer met partjes limoen, de dipsaus en de cassave chips

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade