Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise kokosrijst met mango, gedroogde kokos en gedroogde mango
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
25
minuten
min
Gang
Nagerechten
Porties
2
personen
Ingredients
50
g
biologische Thaise Pandanrijst*
100
ml
water
snuf
zeezout*
100
ml
melk
naar keuze , zoals sojamelk of rijstmelk
1
vanillestokje
uitgeschraapt
citroenrasp
van een halve citroen
100
ml
kokosmelk*
1
mango*
vers of Thaise fairtrade mango uit blik
gedroogde mango
gedroogd kokosschaafsel
verse muntblaadjes
garnering
Instructions
Breng de pandanrijst samen met het water en wat zout aan de kook
Zet het vuur lager en laat de rijst zachtjes koken tot het water is opgenomen
Roer regelmatig, zodat de rijst niet aanbakt
Voeg nu de melk, kokosmelk, vanille en citroenrasp toe
Breng opnieuw aan de kook en laat nog 15 minuten zachtjes pruttelen
Snijd ondertussen de mango in stukjes
Schep de rijst in kommen
Verdeel de mango, gedroogde mango en het kokosschaafsel over de rijst
garneer met munt
Notes
Ingrediƫnten met * zijn fairtrade