Ga terug

Thaise kokosrijst met mango, gedroogde kokos en gedroogde mango

Bereidingstijd 25 minuten
Gang Nagerechten
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 50 g biologische Thaise Pandanrijst*
  • 100 ml water
  • snuf zeezout*
  • 100 ml melk naar keuze , zoals sojamelk of rijstmelk
  • 1 vanillestokje uitgeschraapt
  • citroenrasp van een halve citroen
  • 100 ml kokosmelk*
  • 1 mango* vers of Thaise fairtrade mango uit blik
  • gedroogde mango
  • gedroogd kokosschaafsel
  • verse muntblaadjes garnering

Instructies
 

  • Breng de pandanrijst samen met het water en wat zout aan de kook
  • Zet het vuur lager en laat de rijst zachtjes koken tot het water is opgenomen
  • Roer regelmatig, zodat de rijst niet aanbakt
  • Voeg nu de melk, kokosmelk, vanille en citroenrasp toe
  • Breng opnieuw aan de kook en laat nog 15 minuten zachtjes pruttelen
  • Snijd ondertussen de mango in stukjes
  • Schep de rijst in kommen
  • Verdeel de mango, gedroogde mango en het kokosschaafsel over de rijst
  • garneer met munt

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade