Ga terug

Thaise kokosrijst met mango, gedroogde kokos en gedroogde mango

Bereidingstijd 25 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Nagerechten

Ingrediƫnten
  

  • 50 g biologische Thaise Pandanrijst*
  • 100 ml water
  • snuf zeezout*
  • 100 ml melk naar keuze , zoals sojamelk of rijstmelk
  • 1 vanillestokje uitgeschraapt
  • citroenrasp van een halve citroen
  • 100 ml kokosmelk*
  • 1 mango* vers of Thaise fairtrade mango uit blik
  • gedroogde mango
  • gedroogd kokosschaafsel
  • verse muntblaadjes garnering

Method
 

  1. Breng de pandanrijst samen met het water en wat zout aan de kook
  2. Zet het vuur lager en laat de rijst zachtjes koken tot het water is opgenomen
  3. Roer regelmatig, zodat de rijst niet aanbakt
  4. Voeg nu de melk, kokosmelk, vanille en citroenrasp toe
  5. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 15 minuten zachtjes pruttelen
  6. Snijd ondertussen de mango in stukjes
  7. Schep de rijst in kommen
  8. Verdeel de mango, gedroogde mango en het kokosschaafsel over de rijst
  9. garneer met munt

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade