Ga terug

Koffiecrème brûlée

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Nagerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 g slagroom
  • 1 dl sterke koffie*
  • 30 g fijne kristalsuiker*
  • 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 3 eidooiers
  • 4 el rietsuiker*

Instructies
 

  • verwarm de oven op 120 gr C
  • meng in een pan de room, koffie, suiker en het vijfkruidenpoeder en breng dit aan de kook
  • Klop de eidooiers los en roer het warme roommengsel met een garde door de dooiers
  • Verwarm het mengsel, al roerend, op laag vuur tot de massa iets dikker wordt. Let op dat het niet kookt, anders krijg je een omeletje
  • Verdeel de crème over 4 kommetjes en zet ze een uur in de oven
  • Laat ze goed afkoelen
  • Vlak voor het serveren: bestrooi de crème brûlée met rietsuiker en laat deze met behulp van een brander (verfbrander uit de schuur bijv.) smelten en lichtbruin kleuren

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
  • Let op: extra tijd voor afkoelen nodig