Ga terug

Koffiecrème brûlée

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Porties: 4 personen
Gang: Nagerechten

Ingrediënten
  

  • 100 g slagroom
  • 1 dl sterke koffie*
  • 30 g fijne kristalsuiker*
  • 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 3 eidooiers
  • 4 el rietsuiker*

Method
 

  1. verwarm de oven op 120 gr C
  2. meng in een pan de room, koffie, suiker en het vijfkruidenpoeder en breng dit aan de kook
  3. Klop de eidooiers los en roer het warme roommengsel met een garde door de dooiers
  4. Verwarm het mengsel, al roerend, op laag vuur tot de massa iets dikker wordt. Let op dat het niet kookt, anders krijg je een omeletje
  5. Verdeel de crème over 4 kommetjes en zet ze een uur in de oven
  6. Laat ze goed afkoelen
  7. Vlak voor het serveren: bestrooi de crème brûlée met rietsuiker en laat deze met behulp van een brander (verfbrander uit de schuur bijv.) smelten en lichtbruin kleuren

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
  • Let op: extra tijd voor afkoelen nodig