Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Ambrosia taartje
taartje met fruit
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
50
minuten
min
Gang
Nagerechten
Ingredients
250
g
boter
200
g
suiker*
4
eieren
2
bananen
in stukjes gesneden
1
mandarijn
100
ml
Bourbon/Whiskey
200
g
bloem
2
tl
bakpoeder
100
g
cacao*
150
g
chocolade*
Instructions
verwarm de oven voor op 190 gr C
Meng 200 g boter en 150 g suiker tot een romige massa
Voeg vervolgens de eieren (één voor één) en de Bourbon toe
Zeef dan de bloem, het bakpoeder en de cacao over het mengsel en klop het geheel tot een klontvrije, gladde massa
Bedek een bakblik van ongeveer 28 cm met bakpapier, doe het cakebeslag erin en zet de cake in de oven
Haal de cake na 40 minuten uit de oven en laat hem wat afkoelen
Doe de overige 50 g boter in een pan en voeg de resterende suiker en twee bananen, in stukjes gesneden, toe
Roer dit geheel tot een lichtbruine caramelachtige saus en blus het geheel af met 50 ml Bourbon
Snijd de afgekoelde cake over de lengte doormidden en schep de bananencaramel ertussen
Bedek tot slot de hele taart met gesmolten chocolade en garneer de taart met partjes mandarijn
Notes
Ingrediënten met * zijn fairtrade