Ingrediënten
Method
- verwarm de oven voor op 190 gr C
- Meng 200 g boter en 150 g suiker tot een romige massa
- Voeg vervolgens de eieren (één voor één) en de Bourbon toe
- Zeef dan de bloem, het bakpoeder en de cacao over het mengsel en klop het geheel tot een klontvrije, gladde massa
- Bedek een bakblik van ongeveer 28 cm met bakpapier, doe het cakebeslag erin en zet de cake in de oven
- Haal de cake na 40 minuten uit de oven en laat hem wat afkoelen
- Doe de overige 50 g boter in een pan en voeg de resterende suiker en twee bananen, in stukjes gesneden, toe
- Roer dit geheel tot een lichtbruine caramelachtige saus en blus het geheel af met 50 ml Bourbon
- Snijd de afgekoelde cake over de lengte doormidden en schep de bananencaramel ertussen
- Bedek tot slot de hele taart met gesmolten chocolade en garneer de taart met partjes mandarijn
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade