Ga terug

Ambrosia taartje

taartje met fruit
Bereidingstijd 50 minuten
Gang: Nagerechten

Ingrediënten
  

  • 250 g boter
  • 200 g suiker*
  • 4 eieren
  • 2 bananen in stukjes gesneden
  • 1 mandarijn
  • 100 ml Bourbon/Whiskey
  • 200 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 g cacao*
  • 150 g chocolade*

Method
 

  1. verwarm de oven voor op 190 gr C
  2. Meng 200 g boter en 150 g suiker tot een romige massa
  3. Voeg vervolgens de eieren (één voor één) en de Bourbon toe
  4. Zeef dan de bloem, het bakpoeder en de cacao over het mengsel en klop het geheel tot een klontvrije, gladde massa
  5. Bedek een bakblik van ongeveer 28 cm met bakpapier, doe het cakebeslag erin en zet de cake in de oven
  6. Haal de cake na 40 minuten uit de oven en laat hem wat afkoelen
  7. Doe de overige 50 g boter in een pan en voeg de resterende suiker en twee bananen, in stukjes gesneden, toe
  8. Roer dit geheel tot een lichtbruine caramelachtige saus en blus het geheel af met 50 ml Bourbon
  9. Snijd de afgekoelde cake over de lengte doormidden en schep de bananencaramel ertussen
  10. Bedek tot slot de hele taart met gesmolten chocolade en garneer de taart met partjes mandarijn

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade