Ga terug

Torta Caprese

Bereidingstijd 30 minuten
+ 50 minuten oventijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Gebak

Equipment

  • ingevette springvorm 22-24 cm doorsnede

Ingrediënten
  

  • 250 g blanke (garneer)amandelen
  • 250 g pure chocolade grof gehakt
  • 250 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 175 g rietsuiker*
  • 5 eieren gesplitst
  • poedersuiker om te bestrooien

Instructies
 

  • Rooster in een droge koekenpan de amandelen goudbruin en schud ze op een bord
  • Maal de amandelen in een keukenmachine fijn of hak ze met de hand zo fijn mogelijk
  • verwarm de oven voor tot 180 gr C
  • Smelt de chocolade in een kom boven een pan heet water (au bain-marie) Laat de kom het water niet raken
  • Neem de kom van de pan en laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur
  • Klop intussen de boter met 100 g suiker luchtig en romig
  • Klop er één voor één de eidooiers door
  • Klop vervolgens de gesmolten chocolade met de fijngehakte amandelen erdoor
  • Klop in een schone kom de eiwitten stijf
  • Voeg de resterende 75 g suiker in drie porties toe en klop het eiwitschuim tot stevige, glanzende pieken
  • Spatel het eiwitschuim luchtig door het chocoladebeslag
  • Schenk het beslag in de vorm
  • Bak de chocoladetaart in een voorverwarmde oven in 45-50 minuten gaar
  • Laat de taart in de vorm afkoelen en bestuif met een beetje poedersuiker

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
  • Tip: bestrooi de afgekoelde taart nog met wat extra, grover gehakte, amandelen