Ingrediënten
Equipment
Method
- Rooster in een droge koekenpan de amandelen goudbruin en schud ze op een bord
- Maal de amandelen in een keukenmachine fijn of hak ze met de hand zo fijn mogelijk
- verwarm de oven voor tot 180 gr C
- Smelt de chocolade in een kom boven een pan heet water (au bain-marie) Laat de kom het water niet raken
- Neem de kom van de pan en laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur
- Klop intussen de boter met 100 g suiker luchtig en romig
- Klop er één voor één de eidooiers door
- Klop vervolgens de gesmolten chocolade met de fijngehakte amandelen erdoor
- Klop in een schone kom de eiwitten stijf
- Voeg de resterende 75 g suiker in drie porties toe en klop het eiwitschuim tot stevige, glanzende pieken
- Spatel het eiwitschuim luchtig door het chocoladebeslag
- Schenk het beslag in de vorm
- Bak de chocoladetaart in een voorverwarmde oven in 45-50 minuten gaar
- Laat de taart in de vorm afkoelen en bestuif met een beetje poedersuiker
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
- Tip: bestrooi de afgekoelde taart nog met wat extra, grover gehakte, amandelen