Ga terug
Bereidingstijd 30 minuten
+ 50 minuten oventijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang: Gebak

Ingrediënten
  

  • 250 g blanke (garneer)amandelen
  • 250 g pure chocolade grof gehakt
  • 250 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 175 g rietsuiker*
  • 5 eieren gesplitst
  • poedersuiker om te bestrooien

Equipment

  • ingevette springvorm 22-24 cm doorsnede

Method
 

  1. Rooster in een droge koekenpan de amandelen goudbruin en schud ze op een bord
  2. Maal de amandelen in een keukenmachine fijn of hak ze met de hand zo fijn mogelijk
  3. verwarm de oven voor tot 180 gr C
  4. Smelt de chocolade in een kom boven een pan heet water (au bain-marie) Laat de kom het water niet raken
  5. Neem de kom van de pan en laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur
  6. Klop intussen de boter met 100 g suiker luchtig en romig
  7. Klop er één voor één de eidooiers door
  8. Klop vervolgens de gesmolten chocolade met de fijngehakte amandelen erdoor
  9. Klop in een schone kom de eiwitten stijf
  10. Voeg de resterende 75 g suiker in drie porties toe en klop het eiwitschuim tot stevige, glanzende pieken
  11. Spatel het eiwitschuim luchtig door het chocoladebeslag
  12. Schenk het beslag in de vorm
  13. Bak de chocoladetaart in een voorverwarmde oven in 45-50 minuten gaar
  14. Laat de taart in de vorm afkoelen en bestuif met een beetje poedersuiker

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
  • Tip: bestrooi de afgekoelde taart nog met wat extra, grover gehakte, amandelen