Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Tropische notenscones met jam
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
30
minuten
min
Gang
Gebak
Porties
12
stuks
Ingredients
400
g
zelfrijzend bakmeel
4
tl
bakpoeder
150
g
muesli naturel
100
g
Tropische notenmix
grof gehakt
3
el
rietsuiker*
snuf
zout*
150
g
boter
op kamertemperatuur
200
ml
(soja)melk
125
ml
crème fraîche
12
el
ananas-jam
Instructions
Verwarm de oven voor tot 200 gr C
Meng alle droge ingrediënten (bakmeel, -poeder, muesli, tropische notenmix, suiker en zout) door elkaar
Voeg boter en melk toe en kneed, eventueel met behulp van een mixer, tot een samenhangend deeg
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 2.5 cm dik en steek mbv een uitsteekvormpje of glaasje (met diameter 3-4 cm) ongeveer 12 scones uit
Leg de deegvormpjes op een met bakpapier beklede bakplaat
Bestrijk de scones met melk en bak in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar
Serveer warm met een dot crème fraîche en ananas-jam
Notes
Ingrediënten met * zijn fairtrade