Ga terug

Tropische notenscones met jam

Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 12 stuks
Gang: Gebak

Ingrediënten
  

  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 4 tl bakpoeder
  • 150 g muesli naturel
  • 100 g Tropische notenmix grof gehakt
  • 3 el rietsuiker*
  • snuf zout*
  • 150 g boter op kamertemperatuur
  • 200 ml (soja)melk
  • 125 ml crème fraîche
  • 12 el ananas-jam

Method
 

  1. Verwarm de oven voor tot 200 gr C
  2. Meng alle droge ingrediënten (bakmeel, -poeder, muesli, tropische notenmix, suiker en zout) door elkaar
  3. Voeg boter en melk toe en kneed, eventueel met behulp van een mixer, tot een samenhangend deeg
  4. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 2.5 cm dik en steek mbv een uitsteekvormpje of glaasje (met diameter 3-4 cm) ongeveer 12 scones uit
  5. Leg de deegvormpjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  6. Bestrijk de scones met melk en bak in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar
  7. Serveer warm met een dot crème fraîche en ananas-jam

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade