Ga terug

Hazelnootbrownies

Bereidingstijd 30 minuten
+ 40 minuten baktijd + 5 minuten afkoelen 45 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Gebak

Ingrediƫnten
  

  • 100 g blanke hazelnoten
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g rietsuiker*
  • snuf zout*
  • 200 g chocolade (puur)*
  • 200 g boter
  • 4 eieren (M)
  • hazelnootpasta*
  • hagelslag puur*

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150 gr C
  • Vet een rechthoekige vorm van 18 bij 20 cm in
  • Maal boven een kom de hazelnoten fijn
  • Meng de gemalen noten met het meel, de rietsuiker en zout
  • Breek de chocolade in een pan met dikke bodem
  • Snijd de boter in stukken en voeg toe aan de chocolade
  • Zet de pan op laag vuur en smelt de chocolade en boter tot het net vloeibaar is
  • Breek de eieren in een kom en klop ze met de mixer los
  • Voeg het gesmolten mengsel van boter en chocolade toe en klop het tot een glad mengsel
  • Schep het droge mengsel erop en spatel het door elkaar
  • Schep het dikke beslag in de ingevette vorm
  • Schuif de bakvorm in de voorverwarmde oven
  • Bak de hazelnootbrownie in 40 minuten net gaar
  • Steek een bakpen in het gebak, deze mag nog een beetje aankleven
  • Laat de brownie uit de oven 5 minuten afkoelen
  • Schep er een paar lepels hazelnootpasta op en strijk dit met een pannenkoekmes of deegspatel uit
  • Bestrooi de brownie daarna dik met hagelslag puur
  • Serveer de brownie in vierkante stukken

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade