Ga terug

Hazelnootbrownies

Bereidingstijd 30 minuten
+ 40 minuten baktijd + 5 minuten afkoelen 45 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang: Gebak

Ingrediƫnten
  

  • 100 g blanke hazelnoten
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g rietsuiker*
  • snuf zout*
  • 200 g chocolade (puur)*
  • 200 g boter
  • 4 eieren (M)
  • hazelnootpasta*
  • hagelslag puur*

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 150 gr C
  2. Vet een rechthoekige vorm van 18 bij 20 cm in
  3. Maal boven een kom de hazelnoten fijn
  4. Meng de gemalen noten met het meel, de rietsuiker en zout
  5. Breek de chocolade in een pan met dikke bodem
  6. Snijd de boter in stukken en voeg toe aan de chocolade
  7. Zet de pan op laag vuur en smelt de chocolade en boter tot het net vloeibaar is
  8. Breek de eieren in een kom en klop ze met de mixer los
  9. Voeg het gesmolten mengsel van boter en chocolade toe en klop het tot een glad mengsel
  10. Schep het droge mengsel erop en spatel het door elkaar
  11. Schep het dikke beslag in de ingevette vorm
  12. Schuif de bakvorm in de voorverwarmde oven
  13. Bak de hazelnootbrownie in 40 minuten net gaar
  14. Steek een bakpen in het gebak, deze mag nog een beetje aankleven
  15. Laat de brownie uit de oven 5 minuten afkoelen
  16. Schep er een paar lepels hazelnootpasta op en strijk dit met een pannenkoekmes of deegspatel uit
  17. Bestrooi de brownie daarna dik met hagelslag puur
  18. Serveer de brownie in vierkante stukken

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade