Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Hazelnootbrownies
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
30
minuten
min
+ 40 minuten baktijd + 5 minuten afkoelen
45
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
15
minuten
min
Gang
Gebak
Ingredients
100
g
blanke hazelnoten
150
g
zelfrijzend bakmeel
200
g
rietsuiker*
snuf
zout*
200
g
chocolade (puur)*
200
g
boter
4
eieren (M)
hazelnootpasta*
hagelslag puur*
Instructions
Verwarm de oven voor op 150 gr C
Vet een rechthoekige vorm van 18 bij 20 cm in
Maal boven een kom de hazelnoten fijn
Meng de gemalen noten met het meel, de rietsuiker en zout
Breek de chocolade in een pan met dikke bodem
Snijd de boter in stukken en voeg toe aan de chocolade
Zet de pan op laag vuur en smelt de chocolade en boter tot het net vloeibaar is
Breek de eieren in een kom en klop ze met de mixer los
Voeg het gesmolten mengsel van boter en chocolade toe en klop het tot een glad mengsel
Schep het droge mengsel erop en spatel het door elkaar
Schep het dikke beslag in de ingevette vorm
Schuif de bakvorm in de voorverwarmde oven
Bak de hazelnootbrownie in 40 minuten net gaar
Steek een bakpen in het gebak, deze mag nog een beetje aankleven
Laat de brownie uit de oven 5 minuten afkoelen
Schep er een paar lepels hazelnootpasta op en strijk dit met een pannenkoekmes of deegspatel uit
Bestrooi de brownie daarna dik met hagelslag puur
Serveer de brownie in vierkante stukken
Notes
Ingrediƫnten met * zijn fairtrade