Ingrediƫnten
Method
- Verwarm de oven voor op 150 gr C
- Vet een rechthoekige vorm van 18 bij 20 cm in
- Maal boven een kom de hazelnoten fijn
- Meng de gemalen noten met het meel, de rietsuiker en zout
- Breek de chocolade in een pan met dikke bodem
- Snijd de boter in stukken en voeg toe aan de chocolade
- Zet de pan op laag vuur en smelt de chocolade en boter tot het net vloeibaar is
- Breek de eieren in een kom en klop ze met de mixer los
- Voeg het gesmolten mengsel van boter en chocolade toe en klop het tot een glad mengsel
- Schep het droge mengsel erop en spatel het door elkaar
- Schep het dikke beslag in de ingevette vorm
- Schuif de bakvorm in de voorverwarmde oven
- Bak de hazelnootbrownie in 40 minuten net gaar
- Steek een bakpen in het gebak, deze mag nog een beetje aankleven
- Laat de brownie uit de oven 5 minuten afkoelen
- Schep er een paar lepels hazelnootpasta op en strijk dit met een pannenkoekmes of deegspatel uit
- Bestrooi de brownie daarna dik met hagelslag puur
- Serveer de brownie in vierkante stukken
Notities
Ingrediƫnten met * zijn fairtrade