Ga terug

Pittige gamba's met exotische salsa salade

Bereidingstijd 10 minuten
Gang Voorgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepe[s olijfolie
  • 1 flinke teen knoflook gepeld
  • 12 cocktailgarnalen
  • 1 rode puntpaprika
  • 6 kerstomaatjes in miniblokjes
  • 1 bosui gesnipperd
  • enkele takjes koriander
  • 2 à 3 theelepels sambal oelek
  • 1/2 blik ananasschijven op sap*
  • 3 theelepels gembersiroop dressing
  • 1 limoentje verdeeld in 1 el sap en 4 partjes (dressing)

Instructies
 

  • Maak eerst de marinade voor de gamba's
  • Meng in een bakje de olie met 2-3 theelepels sambal en pers er een flinke teen knoflook boven uit
  • Voeg de garnalen toe en roer het goed om
  • Laat de marinade goed in de garnalen trekken in ca. 5 minuten
  • Maak intussen de salsa
  • Schenk het sap van de ananas in een bakje
  • Laat de ananas uitlekken en snijd 5 schijven ananas in kleine blokjes
  • Doe deze blokjes samen met de blokjes puntpaprika, tomaat en gesnipperde bosui in een kom en meng door elkaar
  • verhit een grillpan, leg de garnalen in de pan en verhit ze ca. 1 minuut per kant
  • Klop een dressing van 30 ml. ananassap, de gembersiroop en het limoensap en meng dit door de salsa-salade
  • Verdeel de salade over 4 kommetjes en leg de gamba's erop
  • Garneer met wat fijn korianderblad en een partje limoen

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade