Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige gamba's met exotische salsa salade
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
10
minuten
min
Gang
Voorgerechten
Porties
4
personen
Ingredients
3
eetlepe[s
olijfolie
1
flinke teen
knoflook
gepeld
12
cocktailgarnalen
1
rode puntpaprika
6
kerstomaatjes
in miniblokjes
1
bosui
gesnipperd
enkele
takjes
koriander
2 Ć 3
theelepels
sambal oelek
1/2
blik
ananasschijven op sap*
3
theelepels
gembersiroop
dressing
1
limoentje
verdeeld in 1 el sap en 4 partjes (dressing)
Instructions
Maak eerst de marinade voor de gamba's
Meng in een bakje de olie met 2-3 theelepels sambal en pers er een flinke teen knoflook boven uit
Voeg de garnalen toe en roer het goed om
Laat de marinade goed in de garnalen trekken in ca. 5 minuten
Maak intussen de salsa
Schenk het sap van de ananas in een bakje
Laat de ananas uitlekken en snijd 5 schijven ananas in kleine blokjes
Doe deze blokjes samen met de blokjes puntpaprika, tomaat en gesnipperde bosui in een kom en meng door elkaar
verhit een grillpan, leg de garnalen in de pan en verhit ze ca. 1 minuut per kant
Klop een dressing van 30 ml. ananassap, de gembersiroop en het limoensap en meng dit door de salsa-salade
Verdeel de salade over 4 kommetjes en leg de gamba's erop
Garneer met wat fijn korianderblad en een partje limoen
Notes
Ingrediƫnten met * zijn fairtrade