Ga terug

Pittige gamba's met exotische salsa salade

Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Voorgerechten

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepe[s olijfolie
  • 1 flinke teen knoflook gepeld
  • 12 cocktailgarnalen
  • 1 rode puntpaprika
  • 6 kerstomaatjes in miniblokjes
  • 1 bosui gesnipperd
  • enkele takjes koriander
  • 2 à 3 theelepels sambal oelek
  • 1/2 blik ananasschijven op sap*
  • 3 theelepels gembersiroop dressing
  • 1 limoentje verdeeld in 1 el sap en 4 partjes (dressing)

Method
 

  1. Maak eerst de marinade voor de gamba's
  2. Meng in een bakje de olie met 2-3 theelepels sambal en pers er een flinke teen knoflook boven uit
  3. Voeg de garnalen toe en roer het goed om
  4. Laat de marinade goed in de garnalen trekken in ca. 5 minuten
  5. Maak intussen de salsa
  6. Schenk het sap van de ananas in een bakje
  7. Laat de ananas uitlekken en snijd 5 schijven ananas in kleine blokjes
  8. Doe deze blokjes samen met de blokjes puntpaprika, tomaat en gesnipperde bosui in een kom en meng door elkaar
  9. verhit een grillpan, leg de garnalen in de pan en verhit ze ca. 1 minuut per kant
  10. Klop een dressing van 30 ml. ananassap, de gembersiroop en het limoensap en meng dit door de salsa-salade
  11. Verdeel de salade over 4 kommetjes en leg de gamba's erop
  12. Garneer met wat fijn korianderblad en een partje limoen

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade