Ingrediënten
Method
- Maak eerst de marinade voor de gamba's
- Meng in een bakje de olie met 2-3 theelepels sambal en pers er een flinke teen knoflook boven uit
- Voeg de garnalen toe en roer het goed om
- Laat de marinade goed in de garnalen trekken in ca. 5 minuten
- Maak intussen de salsa
- Schenk het sap van de ananas in een bakje
- Laat de ananas uitlekken en snijd 5 schijven ananas in kleine blokjes
- Doe deze blokjes samen met de blokjes puntpaprika, tomaat en gesnipperde bosui in een kom en meng door elkaar
- verhit een grillpan, leg de garnalen in de pan en verhit ze ca. 1 minuut per kant
- Klop een dressing van 30 ml. ananassap, de gembersiroop en het limoensap en meng dit door de salsa-salade
- Verdeel de salade over 4 kommetjes en leg de gamba's erop
- Garneer met wat fijn korianderblad en een partje limoen
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade