Recept afdrukken

Pittige ham in honingsaus

Gang: Voorgerechten
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 200 gram roomkaas met kruiden
  • 12 plakjes gerookte of rauwe ham
  • molen peper/zeezoutmix, citrus/knoflook*
  • 2 eetlepels vloeibare bloemenhoning*
  • 1 zakje gemengde sla
  • olijfolie om in te vetten

Instructies

  • Snijd het kaasje in 12 punten (kan 1/2 dag van tevoren)
  • Leg elk puntje op een plakje ham en vouw de ham er losjes omheen
  • Vet een ovenschaal in, leg de ham-pakketjes erin en bestrooi met de peper
  • Verwarm de oven voor op 200 gr.
  • Schenk de honing over de ham-pakketjes
  • Verwarm de ham-pakketjes ca. 8 minuten in het midden van de oven tot de kaas begint te smelten
  • Verdeel intussen de sla over 4 bordjes
  • Leg de ham-pakketjes op de sla en schenk de honing uit de schaal erover

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade
Wereldwinkel Pijnacker