Ga terug

Tajine van kip, kokos en pindakaas

Bereidingstijd 1 uur
Gang Koken in tajine
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 bouillontabletten
  • 1 blik kokosmelk*
  • 125 g pindakaas
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 (nieuwe) aardappels
  • 1 groene paprika
  • 1/2 citroen
  • 300 g broccoli
  • 1 bakje boemboe soto ajam
  • ca. 500 g kippendij filet
  • Pandan*- of basmatirijst*

Instructies
 

  • Breng 4 dl water aan de kook, schenk het in een maatkan, los de bouillontabletten er in op en roer de kokosmelk en pindakaas erbij
  • Snijd de ui in partjes, de knoflooktenen in plakjes, de aardappels in vieren en de paprika in vierkante stukken
  • Snijd de halve citroen in vieren en verwijder de pitjes
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes met steel
  • Verhit de boemboe al roerend in de tajine of braadpan en bak hierin de ui en knoflook 1 minuut
  • Roer de pinda-kokosmelk erbij, schep kip en groentes (op de broccoli na) in de tajine of pan en breng het geheel, al roerend, langzaam tegen de kook aan
  • Dek de tajine of pan af en laat het gerecht 45 minuten zachtjes stoven
  • Voeg na 30 minuten de broccoli toe
  • Verwijder voor het serveren de stukken citroen
  • Geef er Pandan- of Basmatirijst bij

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade