Ga terug

Tajine van kip, kokos en pindakaas

Bereidingstijd 1 uur
Porties: 4 personen
Gang: Koken in tajine

Ingrediƫnten
  

  • 2 bouillontabletten
  • 1 blik kokosmelk*
  • 125 g pindakaas
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 (nieuwe) aardappels
  • 1 groene paprika
  • 1/2 citroen
  • 300 g broccoli
  • 1 bakje boemboe soto ajam
  • ca. 500 g kippendij filet
  • Pandan*- of basmatirijst*

Method
 

  1. Breng 4 dl water aan de kook, schenk het in een maatkan, los de bouillontabletten er in op en roer de kokosmelk en pindakaas erbij
  2. Snijd de ui in partjes, de knoflooktenen in plakjes, de aardappels in vieren en de paprika in vierkante stukken
  3. Snijd de halve citroen in vieren en verwijder de pitjes
  4. Snijd de broccoli in kleine roosjes met steel
  5. Verhit de boemboe al roerend in de tajine of braadpan en bak hierin de ui en knoflook 1 minuut
  6. Roer de pinda-kokosmelk erbij, schep kip en groentes (op de broccoli na) in de tajine of pan en breng het geheel, al roerend, langzaam tegen de kook aan
  7. Dek de tajine of pan af en laat het gerecht 45 minuten zachtjes stoven
  8. Voeg na 30 minuten de broccoli toe
  9. Verwijder voor het serveren de stukken citroen
  10. Geef er Pandan- of Basmatirijst bij

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade