Ga terug

Zomerse fruitsoep

Bereidingstijd 25 minuten
Gang Lunchgerechten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 1 ei
  • 1-2 eetlepels rietsuiker*
  • 250 gr frambozen eventueel uit de diepvries, ontdooid
  • 200 ml appelsap, lemon & lime*
  • 100 ml kokosmelk*
  • 50 gr poedersuiker
  • 50 ml slagroom
  • enkele blaadjes munt fijngehakt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 200 gr.
  • Snijd de plakjes bladerdeeg in dunne reepjes en draai er spiraaltjes van
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met rietsuiker
  • Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de suikerstengels in 8-10 minuten goed bruin en knapperig
  • Doe de frambozen en de appelsap in de keukenmachine of blender en mix het tot een gladde soep
  • Klop de kokosmelk tot een egale massa en voeg de poedersuiker toe
  • Meng dit met de lobbig geslagen room
  • Verdeel de soep over 4 kommetjes en voeg een scheutje van het kokosroommengsel toe
  • Garneer met munt en serveer met de suikerstengels

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade