Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige visburger met mango
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
20
minuten
min
Gang
Hoofdgerechten
Porties
4
personen
Ingredients
400
g
witvisfilet, bijv. kabeljauw
1
ei
10
el
gemalen kokos
scheut plantaardige olie
6
el
mayonaise
4
hamburgerbroodjes
sla, tomaat
1
blik Mangoschijven op lichte siroop*
1 à 2
el
Groene Curry Kruidenpasta*
molen Zeezout mix Chilipeper
3
el
Sweet Chili Saus*
Instructions
Laat de mangoschijven uitlekken
Maal de vis fijn met behulp van een keukenmachine
Meng de curry kruidenpasta met het ei en voeg dit samen met twee tot vier eetlepels gemalen kokos en het zeezout bij de vis
Meng alles goed door elkaar
Vorm vier platte burgers van het vismengsel en wentel ze door het restant van de gemalen kokos
Verhit een flinke laag olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten bruin en krokant
Maak een saus van zes eetlepels mayonaise en drie eetlepels sweet chilisaus
Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met mayochilisaus
Leg daarop de sla, de visburger, tomaat en de mangoschijven
Leg de bovenkant van het broodje er bovenop, steek alles vast met een prikker en serveer de burgers met extra mayochilisaus
Notes
Ingrediënten met * zijn fairtrade