Ga terug

Pittige visburger met mango

Bereidingstijd 20 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediƫnten
  

  • 400 g witvisfilet, bijv. kabeljauw
  • 1 ei
  • 10 el gemalen kokos
  • scheut plantaardige olie
  • 6 el mayonaise
  • 4 hamburgerbroodjes
  • sla, tomaat
  • 1 blik Mangoschijven op lichte siroop*
  • 1 Ć  2 el Groene Curry Kruidenpasta*
  • molen Zeezout mix Chilipeper
  • 3 el Sweet Chili Saus*

Method
 

  1. Laat de mangoschijven uitlekken
  2. Maal de vis fijn met behulp van een keukenmachine
  3. Meng de curry kruidenpasta met het ei en voeg dit samen met twee tot vier eetlepels gemalen kokos en het zeezout bij de vis
  4. Meng alles goed door elkaar
  5. Vorm vier platte burgers van het vismengsel en wentel ze door het restant van de gemalen kokos
  6. Verhit een flinke laag olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten bruin en krokant
  7. Maak een saus van zes eetlepels mayonaise en drie eetlepels sweet chilisaus
  8. Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met mayochilisaus
  9. Leg daarop de sla, de visburger, tomaat en de mangoschijven
  10. Leg de bovenkant van het broodje er bovenop, steek alles vast met een prikker en serveer de burgers met extra mayochilisaus

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade