Ga terug

Pita met gehaktballetjes in zoet-zure woksaus

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • ca. 300-400 g gehakt half-om-half
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • Molen Zeezout mix chili peper
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • 4 el plantaardige olie
  • 1 flesje Woksaus Zoet-Zuur*
  • 1 flinke zak wokgroenten naar keuze
  • bijv. Hollandse wokmix
  • 1 pak pitabroodjes (8 stuks)

Instructies
 

  • Meng het gehakt met de sjalotsnippers, de knoflook, het zeezout, het ei en het paneermeel
  • Draai er balletjes ter grootte van een walnoot van
  • Verhit 2 el olie in een braadpan en braad de balletjes rondom bruin en gaar
  • Voeg de woksaus toe en laat alles goed doorwarmen
  • Houd eventueel een beetje warme saus apart om aan tafel te serveren
  • Verhit de overige olie in een wok en wok de groentenmix beetgaar
  • Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Snijd de broodjes open en vul ze voor een deel met de wokgroenten
  • Leg daar enkele gehaktballetjes met saus op en bedek met nog een laagje knapperige groenten

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade