Ga terug

Pita met gehaktballetjes in zoet-zure woksaus

Bereidingstijd 20 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediƫnten
  

  • ca. 300-400 g gehakt half-om-half
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • Molen Zeezout mix chili peper
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • 4 el plantaardige olie
  • 1 flesje Woksaus Zoet-Zuur*
  • 1 flinke zak wokgroenten naar keuze
  • bijv. Hollandse wokmix
  • 1 pak pitabroodjes (8 stuks)

Method
 

  1. Meng het gehakt met de sjalotsnippers, de knoflook, het zeezout, het ei en het paneermeel
  2. Draai er balletjes ter grootte van een walnoot van
  3. Verhit 2 el olie in een braadpan en braad de balletjes rondom bruin en gaar
  4. Voeg de woksaus toe en laat alles goed doorwarmen
  5. Houd eventueel een beetje warme saus apart om aan tafel te serveren
  6. Verhit de overige olie in een wok en wok de groentenmix beetgaar
  7. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking
  8. Snijd de broodjes open en vul ze voor een deel met de wokgroenten
  9. Leg daar enkele gehaktballetjes met saus op en bedek met nog een laagje knapperige groenten

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade