Ga terug

Tropische zoetzure gamba's

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 wortel in reepjes
  • 1/2 prei in ringen
  • 2 tenen knoflook gepeld en geperst
  • 1/2 komkommer zaden verwijderd en in halve maantjes
  • 200 g gamba's
  • 1 klin blikje bamboescheuten uitgelekt
  • enkele blaadjes verse koriander
  • 1 flesje Woksaus zoetzuur*
  • 1 blikje Ananasstukjes* uitgelekt
  • 1/2 blik Mangoschijven* uitgelekt
  • 300 g Pandanrijst of rijstnoedels*

Instructies
 

  • Verhit 2 el wokolie in een wok en voeg wortel, prei en knoflook toe. Bak dit enkele minuten
  • Voeg daarna de komkommer en woksaus toe. Laat alles op laag vuur 6-10 minuten pruttelen
  • Snijd de mangoschijven in stukjes en voeg samen met de gamba's, de bamboescheuten en ananasstukjes toe
  • Verwarm het gerecht. Serveer met rijst of noedels en garneer met verse koriander

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade
Wijntip: Chardonnay (wit), Zuid Afrika. Fair Trade original