Ga terug

Hollandse ovenschotel met Oosterse twist

Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 g pastinaak
  • 400 g kruimige aardappel
  • 350 g geschilde spruitjes
  • 2 el roomboter
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 400 g gehakt
  • 100 g cashewnoten, gemalen
  • molen Zeezoutmix Chilipeper
  • ½ flesje Woksaus Teryaki*

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op grillstand
  • Schil de pastinaak en de aardappelen en snijd ze in geljke stukken
  • Kook de aardappelen in een pan met water en zout
  • Voeg na 8 minuten de stukken pastinaak toe
  • Plaats bovenop de pan een vergiet met gehalveerde spruiten
  • Leg het deksel op de vergiet en kook de aardappelen en pastinaak gaar en de spruiten beetgaar
  • Verhit een klontje boter in een braadpan
  • Voeg de ui en het gehakt toe en bak het rul
  • Bestrooi royaal met zeezout
  • Voeg de woksaus toe en bak 1-2 minuten mee
  • Giet de aardappel en pastinaak af en stamp tot puree
  • Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laag spruitjes
  • Schep daarop het gehaktmengsel enals laatste de puree
  • Bestrooi met cashewnotenkruim en enkele klontjes boter
  • Plaats de ovenschotel onder de grill voor een krokant en bruin laagje

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Pinotage (rood), Zuid Afrika, Fair Trade Orginal.