Ga terug

Hollandse ovenschotel met Oosterse twist

Bereidingstijd 25 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediënten
  

  • 600 g pastinaak
  • 400 g kruimige aardappel
  • 350 g geschilde spruitjes
  • 2 el roomboter
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 400 g gehakt
  • 100 g cashewnoten, gemalen
  • molen Zeezoutmix Chilipeper
  • ½ flesje Woksaus Teryaki*

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op grillstand
  2. Schil de pastinaak en de aardappelen en snijd ze in geljke stukken
  3. Kook de aardappelen in een pan met water en zout
  4. Voeg na 8 minuten de stukken pastinaak toe
  5. Plaats bovenop de pan een vergiet met gehalveerde spruiten
  6. Leg het deksel op de vergiet en kook de aardappelen en pastinaak gaar en de spruiten beetgaar
  7. Verhit een klontje boter in een braadpan
  8. Voeg de ui en het gehakt toe en bak het rul
  9. Bestrooi royaal met zeezout
  10. Voeg de woksaus toe en bak 1-2 minuten mee
  11. Giet de aardappel en pastinaak af en stamp tot puree
  12. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laag spruitjes
  13. Schep daarop het gehaktmengsel enals laatste de puree
  14. Bestrooi met cashewnotenkruim en enkele klontjes boter
  15. Plaats de ovenschotel onder de grill voor een krokant en bruin laagje

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Pinotage (rood), Zuid Afrika, Fair Trade Orginal.