Ga terug

Stoofpotje met rode Thaise curry

Bereidingstijd 20 minuten
stooftijd 2 uur
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 el plantaardige olie
  • 2 uien gesnipperd
  • 600 g runderstoofvlees in blokjes
  • 1 limoentje geperst
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 200 g sperziebonen afgehaald
  • 1 struik paksoy gesneden
  • 1 pakje Rode Curry Kruidenpasta*
  • Molen zeezout chili mix
  • 1 blik Kokosmelk à 400 g*
  • 300 g Pandanrijst*

Instructies
 

  • Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met het zout
  • Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan, voeg de uisnippers toe en bak deze glazig
  • Voeg de curry toe en bak even mee
  • Neem het ui-curry mengsel uit de pan
  • Verhit de overige olie in de pan, voeg het vlees toe en bak het rondom bruin
  • Voeg de kokosmelk en de helft van het limoensap toe
  • Vul het lege kokosmelkblikje met warm water en schenk dit in de pan erbij
  • Laat het vlees met het deksel op de pan anderhalf uur stoven
  • Controleer tussendoor of er nog voldoende vocht bij het vlees zit. Als dit niet zo is, wat water toevoegen
  • Schep na anderhalf uur het ui-curry mengsel, de paprika en de sperziebonen door de stoofpot
  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Voeg vlak voor het opdienen de paksoi toe
  • Breng het gerecht op smaak met extra limoensap en/of zout
  • Serveer de currystoof met rijst en cassavechips

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Shiraz (rood), Zuid Afrika. Fair Trade Original